Milyen ruhát válassz ünnepi alkalmakra gyerekednek, ha nem akarsz extra stresszt okozni neki?

Milyen ruhát válassz ünnepi alkalmakra gyerekednek, ha nem akarsz extra stresszt okozni neki?

Ünnepi időszakok előtt felmerül a kérdés is, hogy milyen ruhát válasszunk gyermekünknek.

Amikor már magunknak is nehéz a választás, akkor ez még nehezebb lehet a gyermeked számára. Az egyik gyerek inkább maga dönti el, hogy mit vegyen fel és a legegyedibb kombinációkat választja, a másik azt akarja, hogy minden készen álljon, hogy mit kell felvennie.

Mindenesetre számos remek tippet és kombinációt kínálunk számodra, hogy gyermeked stressz nélkül élvezhesse az ünnepi időszakot, de mégis csinosnak tűnjön.

sterssz kids pexels-саша-лазарев-3578326

Ünnepies

Van egy jó buli, ahol szeretnéd, hogy gyermeked is valami  ünnepi ruhát viselne? Válassz például sötétkék nadrágot, világoskék vagy fehér inggel, blúzzal? Ez egy unisex tipp tehát legyen szó olyan kislányról, aki nem szereti a szoknyát, illetve kisfiúkról. Egy sötétebb színű, klasszikus fazonú farmer is egy tökéletes opció fehér inggel.

Az ünnepi ruhák másik lehetősége a színes nadrág és a fekete ing kiválasztása. Ezzel összekapcsolhatod a nadrággal megegyező színű csokornyakkendőt is akár!

Apropó! Csokornyakkendőről beszélve ez a perfekt finishing touch –  utolsó simítás egy igazi ünnepi öltözethez, legyen ez akár  ton-sur-ton –ugyanaz a szín csak más árnyalatokban vagy szép és őrült karácsonyi vörös.

ünnepi öltözet gyerekeknek

Különleges

Míg a csokornyakkendők általában férfiakhoz és fiúkhoz kapcsolódnak, bizony vannak olyan nők, akik csokornyakkendőt viselnek. Tehát, ha a te lányod valami mást akar, akkor a csokornyakkendő egy tökéletes választás. Biztos lehetsz benne, hogy egy csokornyakkendővel megjelenő kislány különleges pillantásokra tesz majd szert.

Különleges és más, mint máskor? Gondolj a szép kiegészítőkre és az élénk színekre. Az első esetében a letisztult és elegáns hatást keltő ugyanazon színű ing és a nadrág – például mindkettő sötétkék vagy mindkettő fekete – gyönyörű ünnepi csillogást kap arany vagy piros színű kiegészítőkkel. Gondolj itt nyakkendőre, sálra, övre, akár zoknira, nadrágtartóra és lányok esetében különleges hajpántra, hajcsatra.

Ha gyermeked szereti az élénk színeket, akkor itt a legjobb alkalom, hogy kiéld magad. Válassz neki élénkpiros nadrágot, fehér inggel vagy fekete nadrágot egy fehér inggel és piros mellénnyel. A királykék, narancssárgával vagy aranyszínnel kombinálva nemcsak a királyok privilégiuma.

királykék - narancs ing- nadrág pexels-victoria-borodinova-1650281

Klasszikus

Ha jobban szereted a klasszikus megjelenést, akkor a gyermeked ruházatát is valószínűleg ehhez igazítod. Manapság már megfizethető áron találsz kis szmokingot a gyermekednek, amit leginkább az ünnepek előtti időszakban találsz meg a boltokban. Ha erre gyermeked mégsem kapható, elegendő lehet fekete nadrág, fehér ing és fekete mellény is nyakkendővel vagy akár anélkül. Egy apa – fia szett ilyen ünnepi alkalomra egy nagyon jó választás.

Lányok estében a fekete vagy bordó vörös szoknya, fehér vagy piros blúzzal szintén egy klasszikus kombináció. Itt egy anya – lánya szettel lehet még emlékezetesebbé tenni az ünnepi öltözködést. Kis csavarként ebben az esetben választhatun színes csokornyakkendőt is, például bordót, vöröset vagy egy feltűnőbb színűt is akár.

Szép és őrült

Nem elég őrült neked a karácsony meg a szilveszter? Akkor ez a kategória, ahol kiélhetitek magatokat gyermekeddel. Nem csak a saját ruháidat tekintve, hanem a lehető legőrültebbé tedd gyermeked karácsonyi, ünnepi ruháit.

Kreatív vagy? Vásárolj szalagokat karácsonyi mintákkal, és varrd ezeket az ingek szélére vagy a mellény hajtókájára és ezzel őrült karácsonyi fordulatot adhatsz a ruháknak. Vagy vásárolj pici karácsonyi harangokat és egyéb apró karácsonyi szimbólumokat ábrázoló felvarrható díszeket, gombokat, amit zsebre, nyakra, nadrágtartóra lehet varrni, illetve hajpántra, hajcsatra akár ragasztani. De ne feledkezz meg az érdekesnél érdekesebb karácsonyi sapkákról és szilveszteri kalapokról sem.   

Egyszerű

Gyermeked nem szereti az ünnepi körforgást, és valójában csak a szokásos ruháiban akar pihenni? Akkor se stresszelj.

Ilyenkor adj rá egy olyan pulóvert, tunikát, ruhát, amely nagyon kényelmes, puha, a hétköznapi, megszokott kényelem érzékét adja gyermeked számára, de egyedi mintázatával, mégis különlegesebb érzést ad, mint a szürke mindennapok.

A Studio Fenix ruhái ebben tudnak neked segítséget nyújtani.

Nézz szét webshopunkban gyerekeddel együtt, és biztosan találtok egy ünnepi megjelenésű ruhadarabot anélkül, hogy gyermekednek kompromisszumokat kellene tennie a kényelem terén.

Ezeket a darabokat kombináld valami egyszínű nadrággal, leggingssel, harisnyával és kész az ünnepi outfit!

Összefoglalásként

Az ünnepi, karácsonyi ruhák kiválasztása gyermeked számára nem jelent feltétlenül hatalmas feladatot, és nem kell rengeteg pénzt sem költeni. Kombinálhatod a meglévő ruhatárát egy-egy új darabbal, feldíszítheted a mostani darabjait is, vagy kihasználod az alkalmat, hogy végre hajlandó valami újat felvenni és egy teljes ünnepi szettel leped meg!

Akárhogy is teszel a ünnepi hangulatot nem ez fogja meghatározni, hanem a szeretet, együttlét és béke, de hozzájárul, hogy hogyan indulunk neki.

Vélemény, hozzászólás?

Close Menu
error

Tetszett ez a bejegyzés? Oszd meg másokkal is :)

Kosár
×
×

Cart