You are currently viewing Volt már neked zöld pólód?

Volt már neked zöld pólód?

Nem a Fradi mezre gondolok és nem is egy zöld színű pólóra, hanem egy olyanra, amely természetes anyagból gyártott a kényelmes, kellemes viselet érdekében, egészségre ártalmas anyagot nem tartalmaz és mindemellett a környezetet is jobban kíméli.  Ezt hívják ökotudatosságnak.

Szerintem ma már senkinek nem kell a szomszédba menni információért arról, hogy bolygónk milyen állapotban van? Igen, pusztuló stádiumban, amire sem mi, mint magánemberek, sem politikusaink nem lehetünk büszkék.

A legszebb benne, hogy ma már (majdnem) mindenki aggódik! Mint ahogy én, vagy sokan mások aggódom, aggódunk azon a nagy adag burgonyachipsen, amit tegnap este betermeltünk, pedig pont azon vagyunk, hogy 5 kilót lefogyjunk. Aggódás, megbánás….borzalmas szavak, mert nem tudunk vele mit kezdeni. Nem tudjuk megemészteni, csak akkor ha változtatunk rajta és a tettek mezejére lépünk.

Az is egy rossz gondolat, hogy nem én vagyok a hibás! Te is tudsz és kell is tenned a környezetért, mert Te is itt élsz és ez a Te bolygód is, ha tetszik, ha nem. Ez nem a 6-os villamos, hogyha megáll, majd megyek tovább a 4-essel!

De az aggódással még az életben soha, senki nem oldott meg egy problémát, csak tettel!

Nem kell nagy dolgokra gondolni….Nézd csak meg, egy 15 éves úgy döntött egy nap, hogy kiáll a svéd parlament elé tüntetni az aggasztó éghajlatváltozás ügyében. Igen, Greta Thunberg-ről beszélek.

Mindenkinek van elég eszköz a kezében, hogy a saját lehetőségeihez képest cselekedjen.

Nekünk, mint szülőknek ez nem a lehetőségünk, hanem a kötelességünk.  Gondoskodni gyermekeinkről és a jövőjükről.

Ebből a késztetésből született meg a StudioFenix, amely GYERMEKEINKNEK és GYERMEKEINKÉRT készít egyedi tervezésű, prémium minőségű, környezetbarát anyagokból stílusos és a gyerekek fantázia világából merített dizájnnal ötvözött ruhákat.

Boldog textil, így neveztük el azon anyagainkat, amely boldoggá teszi viselőjét és egyúttal Földünket is, kímélve azt!

„Rabszolgamentes” készítés, alapanyagainkat olyan gyártóktól szerezzük be, akik gyerekmunkát nem alkalmaznak és alkalmazottaikat tisztességesen megfizetik.  Ez szintén a mi felelősségünk.

A legfontosabb szempontok, ami szerint egy ötletből igazi, hordható és megvásárolható design darab születik azok a következők:

 • Legyen kényelmes, kellemes a gyerek bőrének és egészségére nézve mindenféle káros anyagtól mentes.

 • Prémium minőségű anyag, amely nem nyúlik, nem deformálódik, nem megy el a színe.

 • Prémium minőségű gyártás, amely intenzív használatkor sem bomlik, nem szakad el a varrásnál, nem szúr – dörzsöl a varrás. Valamennyi termékünk Magyarországon készül.

 • Szabadon tudjon benne mozogni, hisz a gyerek főállásban játszik, munkahelye pedig a játszótér.

 • Tetsszen a gyereknek! Engedd, hogy ő válasszon a vásárlásnál és hidd el, hogy szívesebben fogja hordani. Kis szériában történik a gyártás, tehát gyermeked nem fog lépten – nyomon ugyanilyen ruhába botlani

 • Ne többet, hanem jobbat! Ha a fentiek szerint választottál, a gyermeked mindig azt a 2-3 kedvenc darabját rángatja ki a szekrényből, tehát felesleges sokat venni!

NO Fast Fashion!

Nézd, mit csinál a Fast Fashion Divatipar! Távol Keleten, Kínában, Vietnámban, Pakisztánban, Indiában és sok más országban, jó előre legyártott, vadonatúj, el nem adott termékek visszaküldés utáni megsemmisítéséről, bedarálásáról van itt szó!

Jön az áru napokig, hetekig repülővel, hajóval, szennyezve levegőt, óceánt Európába, amit Te meg én nem vettünk meg, az lejárja ugyanezt az utat egy pár hónap múlva vissza!

Ennek a „Fast Fashion”pazarlásnak Te ne legyél része!

Isten hozott a Studiofenix világában…

This Post Has One Comment

 1. Hi, this is a comment.
  To get started with moderating, editing, and deleting comments, please visit the Comments screen in the dashboard.
  Commenter avatars come from Gravatar.

Comments are closed.